Tijdens deze opleiding draait alles om het internet.  De voornaamste diensten waarmee je op het internet te maken krijgt worden er overzichtelijk uitgelegd: surfen,  het gebruik van zoekmachines, downloaden, e-mailen, chatten, filmpjes bekijken, luisteren naar de radio, ... Ook is er bijzondere aandacht voor het veilig internetgebruik.

Om te vermijden dat mensen in een sociaal isolement zouden kunnen terecht komen omdat hij/zij minder mobiel en niet digikundig is op het internet richten we deze module in.

Deze cursus is zo laagdrempelig mogelijk gehouden, ben je minder mobiel, heb je een beperking, mag het voor jou allemaal niet te vlug gaan en kan je extra hulp appreciëren dan zit je goed in deze cursus!

Naast de leerkracht wordt er extra ondersteuning voorzien tijdens de lessen door begeleiders. Ook is er de mogelijkheid om op woensdagnamiddag/avond gratis extra les te volgen in het OLC volledig op vrijblijvende en kosteloze basis.

Dit is de enige cursus internet voor senioren waar er persoonlijke begeleiding is zodat iedereen mee is. Minstens 4 geschoolde begeleiders per les maken van de cursus internet voor senioren een leerrijke en leuke belevenis.

Inschrijven kan via http://www.hetperspectief.net/internet-1.html of via één van de secretariaten in de Henleykaai of Gaspar de Craeyerstraat.

De cursus start op dinsdag 3/2/2015 en stopt op dinsdag 9/6/2015.